Strona główna

Zupa z łososia z tortellini

Zupa z łososia z tortellini

Składniki na 4 porcje:

  • pęczek włoszczyzny
  • mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu
  • 150 g filetu z łososia
  • sól
  • sok z cytryny
  • opakowanie tortellini
  • pieprz
  • 4 łyżeczki pesto

Przygotowanie:

Marchewkę, selera i cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać i przesmażyć warzywa(oprócz pora) przez 1-2 minuty, dodać koncentrat pomidorowy, przesmażyć. Zalać bulionem i gotować 15-20 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodać pora. Rybę doprawić solą i sokiem z cytryny. Smażyć na patelni na średnim ogniu przez 3-5 minut. 2 minuty przed końcem gotowania dodać tortellini. Zupę doprawić solą i pieprzem. Rybę pokroić i razem z pietruszką dodać dozupypodawać z odrobiną pesto.


Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal