Strona główna

kremowa zapiekanka z łososiem

Kremowa zapiekanka z łososiem

Składniki:

  • pęczek zielonej cebulki
  • 300 g śmietany
  • 4 jaja
  • sól, pieprz
  • 600 g filetu z łososia bez skóry
  • pęczek koperku
  • 100 g sera Cheddar

Przygotowanie:

Zieloną cebulkę i koperek pokroić. Śmietanę zmieszać z jajkami, doprawić solą i pieprzem. Łososia pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, umieścić w żaroodpornejformie. Posypać cebulką i koperkiem, zalać śmietaną z jajkami i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 50 minut w 175 st. C. Podawać z bagietką.

 Czas przygotowania: 70 minut

Jednaporcjazawiera: 3100 kJ/740 kcal